"Маринована скумбрія"

Цей рецепт про те, як полюбити скумбрію, навіть якщо ви раніше ставилися до цієї риби з прохолодою. Все що вам для цього знадобиться – вдалий маринад. Власне про нього ми вже подбали.

На додачу до чудового смаку маринована скумбрія дуже корисна для нашого серця, бо багата на Омега-3 жирні кислоти та вітаміни. Гадаємо, що тепер в вас не лишилось жодного сумніву, щодо приготування цієї смачної закуски.

Інгредієнти

2 заморожені скумбрії

3 ч. л. крупної морської солі

4 лаврових листочки

½ ч. л. чорного перцю горошком

5 горошків духмяного перцю

½ ч. л. коріандру в зернах

2 бутони гвоздики

Приготування покроково
1
Скумбрію помийте, відріжте голову, хвіст та нутрощі. Очистьте рибу зсередини, щоб не було чорних плівок. Зріжте плавники, та поріжте шматочками завтовшки 2 см.
2
Приготуйте маринад. Для цього у каструлю влийте 400 мл води та додайте 3 ч. л. крупної морської солі, 4 лаврових листочки, ½ ч. л. чорного перцю горошком, 5 горошків духмяного перцю, 2 бутони гвоздики та ½ ч. л. коріандру в зернах.
3
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть до кипіння та варіть 3-4 хвилини, доки сіль повністю не розчиниться. Періодично помішуйте. Готовий маринад охолодіть до кімнатної температури.
4
Шматочки скумбрії розкладіть по банках, які закручуються кришками, та залийте маринадом, щоб він повністю покривав шматки. Закрийте банки кришками та поставте до холодильника мінімум на добу. Термін зберігання страви в холодильнику – до 7 днів.